Grenswacht doodt Palestijnse terrorist bij controlepost Qalandiya

Het Qalandiya checkpoint kort na de aanval. Foto YouTube

Een 28-jarige Palestijnse vrouw werd zaterdag gedood door veiligheidstroepen bij de Qalandiya-controlepost nadat ze verschillende waarschuwingen om te stoppen negeerde en op de bewakers afrende met een mes.

“Een burgerbewaker herkende wat er aan de hand was en riep de vrouw verschillende keren op om te stoppen”, volgens de Israëlische politie in een verklaring op zaterdag. Toen de vrouw geen halt hield, vuurde de bewaker verschillende kogels af.

Op een online geplaatste amateurvideo was te zien hoe de vrouw op de grond lag bij de de controlepost.

Volgens de Palestijnse Prisoners Club, een belangenorganisatie, was haar naam Ibtissam Kaabneh en had ze eerder 18 maanden in een Israëlische gevangenis gezeten. Volgens de Israëlische veiligheidsdienst Shin Bet werd ze in 2016 gearresteerd voor een soortgelijke aanval bij hetzelfde checkpoint en veroordeeld tot 2 jaar gevangenisstraf.

De schietpartij bij de controlepost Qalandiya was de laatste in een reeks gewelddadige incidenten in Judea en Samaria in de afgelopen dagen.

De aanval kwam een dag nadat honderden Palestijnen rellen schopten in de buurt van de buitenpost Evyatar. Tijdens de rellen werd een 15-jarige jongen gedood door veiligheidstroepen. Negen anderen raakten tijdens de rellen gewond door rubberen kogels en werden geëvacueerd door de Palestijnse Rode Halve Maan.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)