Hamas onthult beelden van ontvoerde Israëliër voorafgaand aan gevangenenruil

Vrijgegeven beelden van Gilad Schalit tijdens zijn gevangenschap. Foto YouTube.

Hamas heeft zondagavond laat op de nieuwszender Al-Jazeera een tape vrijgegeven van een vermeende Israëlische gevangene in Hamas-gevangenschap en beelden uit de gevangenschap van Gilad Schalit.

In het geluidsfragment is te horen dat een man vertelt dat hij in “in gevangenschap van de Al-Qassam-brigades” verkeert en “elke dag sterft”. Ook spreekt hij z’n hoop uit dat de staat Israël nog bestaat. Het Israëlische defensie-instituut onderzoekt de zaak, meldt Walla News.

De moeder van de Israëlische burger en Hamas-gijzeling Avera Mengistu reageerde op de opname en zei dat ze zeker weet dat het niet de stem van haar zoon is.

De opname werd vrijgegeven op het moment dat Marwan Issa, de plaatsvervanger van de militaire vleugelcommandant van Hamas, Mohammed Deif, zondagavond voor het eerst sinds het einde van Operatie Guardian of the Walls op Al-Jazeera werd geïnterviewd.

Issa sprak over de uitwisseling van gevangenen en onthulde informatie over de gevangenschap van Gilad

“Hamas verkeert in nood na de zware klappen die het heeft gekregen in Operatie Guardian of the Walls en probeert hier goedkope en transparante manipulatie”, aldus Yaron Blum, de coördinator van de Israëlische regering voor gevangenen en vermiste personen, op de vrijgegeven informatie van Hamas.

Ook beelden uit de gevangenschap van Gilad Shalit werden vrijgegeven. Schalit werd gedurende 5 jaar door Hamas vastgehouden van 2006-2011 nadat hij was gevangengenomen door Hamas-militanten tijdens een inval via ondergrondse tunnels. Hij kreeg zijn vrijheid terug tijdens een gevangenenruil, waarbij Israël 1.027 gevangenen vrijliet in ruil voor Schalit.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)