Vanaf 15 juni geen mondkapjes meer in Israël

Man loopt in Israël over straat met mondkapje. Foto YouTube

Volgens de Israëlische minister van Volksgezondheid Yuli Edelstein zal vanaf 15 juni de verplichting om mondkapjes in gesloten ruimtes te dragen worden afgeschaft, mits er de komende dagen geen piek is in het aantal coronabesmettingen in Israël.

Israël hief de verplichting om mondkapjes buitenshuis te dragen al op 18 april op, mogelijk gemaakt dankzij ‘s werelds snelste vaccinatiecampagne tegen corona.

De minister van Volksgezondheid prees de snelle vaccinatiecampagne van Israël en de daaropvolgende snelle daling van nieuwe coronagevallen, waarvan hij zei dat de experts waarschuwden dat deze onmogelijk te bereiken waren.

“Al meer dan een jaar hebben we te maken met een pandemie die in geen eeuw is gezien. Wij, in het gezondheidszorgsysteem, samen met de hele staat Israël, hebben onze capaciteiten verbeterd en zijn het eerste volledig gevaccineerde land in de wereld.”

Ook premier Benjamin Netanyahu hield een toespraak tijdens het evenement en bevestigde de uitbreiding van de vaccinatiecampagne voor kinderen van 12 tot 15 jaar, die eerder in de ochtend was begonnen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!