IDF bereidt zich voor op nieuw conflict met Hamas

Iron Dome. Foto YouTube.

Het Israëlische leger houdt rekening met een nieuwe confrontatie met Hamas in de Gazastrook en mogelijke botsingen op de Westelijke Jordaanoever gezien de hoeveelheid Palestijnse dreigementen over de Vlaggenmars die vandaag alsnog in de planning staat.

De mars, opnieuw gepland na het oorspronkelijke evenement op Jom Jeroesjalajiem kwam op 10 mei tot een abrupt einde door raketvuur van Hamas op Jeruzalem.

De IDF heeft Iron Dome Raket luchtafweer batterijen in het hele land klaarstaan en heeft versterkingen gestuurd naar de Judea en Samaria. De Israëlische politie is in opperste staat van paraatheid en heeft meer dan 2000 agenten naar Jeruzalem gestuurd om het evenement te begeleiden.

Zowel Hamas als de Palestijnse autoriteit hebben gedreigd met geweld indien de mars doorgaat.

De raketaanval van 10 mei vond plaats te midden van al reeds stijgende spanningen over geplande uitzettingen in Oost-Jeruzalem en rellen op de Tempelberg. Dit leidde tot 11 dagen van intensieve gevechten tussen Israël en Hamas in de Gazastrook, evenals gewelddadigheden tussen Arabieren en Joden in Israël.

Sinds de gevechten zijn beëindigd, heeft Hamas herhaaldelijk gewaarschuwd dat het de vijandelijkheden zal heropenen indien de ontwikkelingen in Jeruzalem de terreurorganisatie niet aanstaan.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)