Israël schaft verplichting om in gesloten ruimtes mondkapjes te dragen af

Mondkapje. Foto YouTube.

Het Israëlische ministerie van Gezondheid heeft aangekondigd dat het vanaf vandaag voor de meeste Israëliërs ook niet meer verplicht is om in gesloten ruimtes mondkapjes te dragen. Hiermee sneuvelt een van de laatste grote coronamaatregelen in Israël.

Wel zijn er volgens het ministerie nog uitzonderingen voor onder andere mensen bezoekers en werknemers in bejaardentehuizen, individuen onderweg naar quarantaine en reizigers op een vlucht.

Het ministerie van de Gezondheid heeft geen uitspraak gedaan over scholen waar de mondkapjes vooralsnog verplicht blijven omdat de meerderheid van die jongeren onder de 16 jaar niet is gevaccineerd.

De Ministerie zei dat als de dalende trend in morbiditeit doorgaat en de campagne om 12- tot-15-jarigen te vaccineren, die afgelopen zondag begon, succesvol is, er overwogen kan worden om de vereiste om een mondkapje op school te dragen te laten vallen.

Op het hoogtepunt van de pandemie waren er 88.000 actieve gevallen in Israël en lagen 1228 patiënten in ernstige toestand op de IC. Op maandag waren er 212 actieve besmettingen en verkeerden 29 mensen in ernstige toestand als gevolg van besmetting met het coronavirus.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)