IDF bouwt autonoom robotleger

De IDF bereidt zich voor op een militaire revolutie door de integratie van talloze autonome robots. Het project is in volle gang en zal de manier waarop het leger oorlogen voert binnen enkele jaren veranderen.

Het plan van IDF-stafchef Aviv Kochavi roept op tot een op informatie gebaseerd dodelijk leger dat autonome militaire uitrusting inzet om vijandelijke vermogens in hoog tempo te vernietigen.

De IDF integreert al robotica en andere geavanceerde technologie in haar inlichtingenoperaties. Het leger gebruikt zeer geavanceerde robots om het verzamelen van inlichtingen te centraliseren en maakt ook gebruik van kunstmatige intelligentie om snel doelwitten voor aanvallen te detecteren.

Israël maakte al uitgebreid gebruik van deze technologische hulpmiddelen tijdens het recente conflict in Gaza, onthulde de IDF nadat de gevechten waren beëindigd. Het leger ontwikkelde onder meer een nieuwe manier om raketwerpers te spotten tijdens de oorlog.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)