IDF vernietigt Syrische legerpost op de Golan

IDF soldaten bereiden zich voor op de missie om de Syrische legerpost op te blazen. Foto IDF woordvoerder.

De IDF zegt dat het een Syrische legerpost op de Golan heeft vernietigd die de Israëlische soevereiniteit schond. De observatiepost van het Syrische leger werd door grondtroepen opgeblazen.

“De installatie van het Syrische leger was opgericht in het Israëlisch gebied ten westen van de Alfa-linie op de Golan”, schreef de Israëlische legerwoordvoerder Avichay Adraee dinsdagavond op Twitter. Adraee is de IDF-woordvoerder voor Arabische media.

Hij publiceerde ook de beelden van de missie.

Vertaling van de tekst bij de eerste tweet: Voor de derde keer in het afgelopen jaar: de IDF vernietigde een observatiepost van het Syrische leger die de Israëlische soevereiniteit schond.

Een IDF-troepenmacht vernietigde de voorste observatiepost van het Syrische leger, die was opgericht in een Israëlisch gebied ten westen van de Alpha-linie in het midden van een plateau.

Vertaling van de tekst bij de tweede tweet: IDF-troepen bestormden de Syrische observatiepost en brachten deze tot ontploffing met explosieven.

De IDF tolereert geen enkele poging om de soevereiniteit te schenden en zal blijven werken om de veiligheid van zijn burgers te behouden.

Israël veroverde grote delen van de Golan in 1967 tijdens de Zesdaagse Oorlog nadat het door Syrische artillerie vanaf de Golanhoogten werd beschoten.

De Golan werd in 1981 door Israël geannexeerd, de VS erkenden de Israëlische soevereiniteit over de Golanhoogten in 2019.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)