Israël adviseert coronavaccin voor kinderen van 12 tot 15 jaar

Kinderen in Israël gaan naar school. Foto YouTube.

Premier Naftali Bennett en minister van Volksgezondheid Nitzan Horowitz hebben zondagavond nieuwe maatregelen besproken om te voorkomen dat de recente corona-uitbraken op verschillende Israëlische scholen leiden tot meer besmettingen.

Er werd overeengekomen om 250 extra politieagenten in te zetten om de quarantainevereisten te handhaven voor Israëliërs die terugkeren uit het buitenland en opnieuw te gaan testen op de luchthaven Ben-Gurion en op andere locaties. Ook werd besloten tot een communicatiecampagne om het bewustzijn bij het publiek te vergroten van het belang van het naleven van de quarantainevoorschriften.

Verder is er een vliegverbod ingesteld voor reizigers naar Argentinië, Brazilië, India, Mexico, Rusland en Zuid-Afrika, tenzij er specifieke is toestemming verkregen krijgen van een speciale regeringscommissie.

De Israëlische regering heeft bovendien ook besloten om kinderen van 12 tot 15 jaar formeel te adviseren zich te laten vaccineren, een breuk met het verleden toen kinderen in die leeftijdsgroep weliswaar het vaccin mochten krijgen, maar zonder formele aanbeveling van de overheid om dit te doen.

In de afgelopen dagen hebben zich verschillende uitbraken voorgedaan op scholen in Israël, wat het ministerie ertoe heeft aangezet om studenten in drie steden te bevelen weer mondkapjes te dragen en een sterkere aanbeveling uit te geven om kinderen van 12-15 jaar te laten inenten.

Zeker een dozijn leraren van een school voor speciaal onderwijs in de Sharon regio zijn positief getest op het coronavirus, waaronder 10 leraren die waren gevaccineerd.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!