Israël begint vaccincampagne voor 600.000 kinderen van 12 tot 15 jaar

Het coronavaccin van Pfizer.

Ongeveer 600.000 Israëlische kinderen in de leeftijden van 12 tot 15 jaar komen vanaf zondag in aanmerking voor het coronavaccin.

Het vaccin voor kinderen is niet verplicht, maar wordt wel geadviseerd. De beslissing is uiteindelijk aan de ouders.

Volgens het plan worden kinderen in die leeftijdsgroep die een groter risico lopen op ernstige symptomen van een coronabesmetting als eersten geadviseerd om de injecties te krijgen, samen met degenen die samenwonen met familieleden die eveneens een risico lopen op een ernstige ziekte.

Gezinnen die verwachten naar het buitenland te reizen, zullen ook worden opgenomen in de eerste vaccinatieronde, aldus het ministerie.

Israëls grootschalige vaccinatiecampagne waarmee meer dan de helft van de bevolking van beide injecties is voorzien heeft het aantal nieuwe dagelijkse coronagevallen (op basis van een wekelijks gemiddelde) teruggebracht van 8600 op het hoogtepunt van de gezondheidscrisis tot slechts 19 op zondag.

Vanwege het aantal dalende besmettingen kon dinsdag de laatste van een reeks beperkingen vervallen die al meer dan een jaar van kracht waren. De enige belangrijke beperkingen die nog over zijn, zijn de verplichting om mondkapjes in gesloten ruimtes te dragen en de quarantainevereisten voor degenen die het land binnenkomen.

Op het hoogtepunt van de pandemie waren er 88.000 actieve besmettingen in het land en verkeerden 1228 patiënten in ernstige toestand; vrijdag waren er 199 actieve besmettingen en lagen er 39 mensen op de intensive care.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)