Knesset stemt zondag over nieuwe regering

Naftali Bennett en Yair Lapid. Ter illustratie. Foto YouTube.

De voorzitter van de Knesset, Yariv Levin, kondigde dinsdag aan dat er zondag tijdens een speciale zitting van de Knesset een vertrouwensstemming zal plaatsvinden over de vorming van de nieuwe regering. Als er een meerderheid is, wordt de nieuwe regeringsploeg dezelfde dag beëdigd, zei Yariv

Yesh Atid-voorzitter Yair Lapid bedankte de voorzitter van de Knesset en en tweette: “Het gebeurt!”

Het gebeurt! Dank aan de voorzitter van de Knesset, Yariv Levin, voor het vaststellen van de inauguratiedatum op zondag, dinsdag 13 juni 2021. MK Karin Elharar zal het organisatiecomité bijeenroepen om de agenda vast te stellen. De regeerakkoorden worden geleid door de wet. De eenheidsregering wordt gelanceerd ten behoeve van de burgers van de staat Israël.

Tijdens dezelfde speciale zitting op zondag zal worden gestemd om Levin als Knesset-voorzitter te vervangen door Yesh Atid Knesset-lid Mickey Levy.

Tegelijkertijd maakte Yamina Knessetlid Nir Orbach dinsdagochtend bekend dat hij heeft besloten om te voor de nieuwe coalitie onder leiding van Naftali Bennett en Yair Lapid te gaan stremmen.

Orbach had eerder laten weten dat hij zich zou verzetten tegen de vorming van een “veranderingsregering”. Zou hij komende zondag tegen stemmen, dan zou dit het einde betekenen van de flinterdunne 61-59 meerderheid waar de coalitie van Yair Lapid op steunt.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!