Moslim grijpt in om twee joodse mannen te verdedigen

Een lid van de moslimgemeenschap greep in om twee joodse mannen te verdedigen nadat ze vorige maand buiten een restaurant in Noord-Londen werden aangevallen en geslagen, zei de politie.

De slachtoffers, twee joodse mannen van achter in de dertig en midden veertig, werden gevolgd door twee verdachten nadat ze op 23 mei rond 17.20 uur een restaurant in Baker Street hadden verlaten.

De verdachten, twee gemaskerde mannen van begin twintig of jonger, renden op het paar af op de kruising tussen Melcombe Street en Glenworth Street en begonnen hen te slaan en maakten opmerkingen die de politie ertoe hebben gebracht de aanval als een haatmisdrijf te beschouwen.

Op dat moment greep een lid van de moslimgemeenschap in en confronteerde aanvallers. Daarna bood hij de twee slachtoffers onderdak aan tot de politie ter plaatse kwam.

De politie heeft sindsdien onderzoek gedaan maar heeft de verdachten nog niet kunnen identificeren.

Detective Inspector Kevin Eade, van de Metropolitan Police central west command unit zei: “Dit gedrag hoort niet thuis in onze stad en zal niet worden getolereerd.”

“Alle Londenaren zouden vrij moeten kunnen leven van intimidatie of misbruik. In dit geval werden twee mannen uit de Joodse gemeenschap aangevallen, maar het was de tussenkomst van iemand van een ander geloof die een einde maakte aan de aanval.”

“Dit laat zien dat mensen elkaar kunnen helpen en ondersteunen, niet in de laatste plaats door diegenen te confronteren die gemeenschap tegen gemeenschap willen opzetten. Als iemand informatie heeft over deze of andere haatmisdrijven, zou ik ze dringend willen verzoeken om naar voren te komen.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)