Noam Vazana brengt album uit met nieuwe liederen in het Ladino

<em>Noam Vazana zingt een nieuwe lied in het Ladino – in deze taal worden al eeuwen geen nieuwe liederen meer uitgebracht</em>

Noam Vazana brengt binnenkort een nieuw album uit in het Ladino – ook wel Judeo-Spaans genoemd. Deze taal werd oorspronkelijk gesproken door de Joden in het oude Spanje, tot aan de Inquisitie. Wat dit muziekalbum uniek maakt is dat het om nieuwe liederen gaat die Noam zelf heeft geschreven en gecomponeerd. Ze heeft nog maar een paar pre-orders nodig om te kunnen begin met het uitgeven van het album.

Dit jaar is het 528 jaar geleden dat het Alhambra decreet werd uitgevaardigd, waardoor Sefardische Joden gedwongen werden om Spanje en Portugal te verlaten, nadat ze daar vele honderden jaren gewoond hadden bijdragen aan het land. Meer dan 300,000 Sefardiem vluchtten gedwongen om vervolging door de Inquisitie te voorkomen. Van hun magnifieke cultuur is vrijwel niets meer over. Maar één singer-songwriter heeft het haar doel gemaakt om de aloude Ladino taal weer tot leven te brengen.

Nani Noam Vazana maakt een album in het Ladino met NIEUWE liedjes die ze zelf geschreven en gecomponeerd heeft. Dat is de eerste keer in 500 jaar dat er nieuwe liederen uitgebracht worden in deze taal. En dat is waar jij het verschil kan maken. Door het album in de voorverkoop te bestellen kan je deze droom waarmaken. En ze is al ontzettend ver!

Nani hoeft nog maar 86 CD’s of 43 Vinyls verkopen om het doel te bereiken. Bezoek NaniMusic.com/Support en kijk hoe je bij kan dragen. Help Nani om onze Sefardische cultuur te behouden!

Advertentie (4)