Blinken stelt UNRWA-antisemitisme aan de kaak

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken bevestigde dat de hernieuwing van de financiering door de regering-Biden voor UNRWA afhankelijk is van anti-Israëlische en anti-joodse onderwijshervormingen.

“We zijn vastbesloten dat de UNRWA zeer noodzakelijke hervormingen nastreeft in termen van enkele van de misbruiken van het systeem die in het verleden hebben plaatsgevonden, met name de uitdaging die we hebben gezien bij het verspreiden in haar educatieve producten. We zijn erg gefocust op Israël informatie’, zei Blinken tijdens het begrotingsverzoek van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor het fiscale jaar 2022.

Hij voegde eraan toe dat het ministerie van Buitenlandse Zaken “heel, heel zorgvuldig” zou kijken naar de mechanismen die de vluchtelingenorganisatie voor Palestijnen zegt te hebben om problematisch educatief materiaal aan te pakken.

De CEO van het Institute for Monitoring Peace and Cultural Tolerance in School Education (IMPACT-se)Marcus Sheff, riep het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken op om van dit onderwerp een prioriteit te maken.

“UNRWA zegt tegen al jaren tegen donorlanden dat het ophitsing in de Palestijnse leerboeken bestrijdt. We ontdekten zelfs dat de eigen inhoud van UNRWA op sommige plaatsen zelfs slechter is dan die van de Palestijnse Autoriteit. Het is daarom dat het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zich nu gaat richten op het uitbannen van haatopvoeding op UNRWA-scholen.”

“Het tijdperk van de UNRWA die iedereen de stuipen op het lijf jaagt en elke dag haat aanleert, moet echt voorbij zijn”, benadrukte hij.

Ook het Europees Parlement uitte zijn verontwaardiging toen het eerder dit jaar werd geïnformeerd over de Jodenhaat die kinderen wordt aangeleerd. Canada en Australië hebben ook een onderzoek naar de vluchtelingenorganisatie aangekondigd.

De regering-Biden kondigde woensdag aan dat het 235 miljoen dollar (192 miljoen euro) aan steun aan de Palestijnen zou verstrekken, de financiering van de UNRWA opnieuw zou opstarten en andere hulp zou herstellen die door de voormalige president Donald Trump was beëindigd.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)