Gantz in een interview met de BBC in het Perzisch: Iran bedriegt de wereld

De Israëlische minister van Defensie Benny Gantz zei dinsdag in een interview met een BBC-journalist die oorspronkelijk uit Iran komt, dat Iran de wereld niet voor de gek kan houden en dat Israël bereid is te voorkomen dat het land kernwapens ontwikkeld.

“We weten alles over hun pogingen tot bedrog om de hele wereld voor de gek te houden. We onthullen deze informatie ook. Het Iraanse nucleaire project bedreigt de stabiliteit in de wereld en de regionale stabiliteit. Het is een uitdaging voor de veiligheid van Israël.”

Gantz sprak over de capaciteiten van Israël en zei: “we hebben capaciteiten en middelen waar ik niet over kan uitweiden en we zijn bereid om ervoor te zorgen dat Iran geen kernwapens krijgt.”

Hij sprak ook over de manier waarop het regime zijn mensen behandelt en zei dat “het Iraanse regime miljarden dollars uitgeeft aan zijn nucleaire project in plaats van zijn burgers te voorzien van voedsel, elektriciteit en betere gezondheidszorg.”

Het BBC-interview had een voice-over in het Farsi, zodat Iraniërs het konden begrijpen.
Gantz’ woorden volgden op de groeiende protesten in Iran over onregelmatige water- en elektriciteitsvoorziening in delen van het land.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)