Israël sluit kantoor UAWC

Het hoofdkantoor van de UAWC

Israëlische troepen vielen woensdag het hoofdkantoor binnen van de Union of Agricultural Work Committees (UAWC), een aan Palestijnse terreurorganisaties gelieerde NGO in al-Bireh op de Westelijke Jordaanoever. Medewerkers van de NGO zijn betrokken bij de moord op Rina Shnerb.

Zwaarbewapende Israëlische soldaten braken de voordeur in van het gebouw van de UAWC en namen verschillende computers en kantoorapparatuur in beslag. Daarna werd het kantoor door de militairen voor de komende zes maanden gesloten.

Samer Arbid van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP), een marxistische terreurorganisatie, was in dienst als directeur bij UAWC. In die functie kreeg hij zijn salaris betaald door Nederland, toen hij de bomaanslag bij de Ein Bubin-bron in augustus 2019 beraamde, waarbij de zeventienjarige Israëlische Rina Shnerb omkwam.

Na de moord had Nederland toegezegd de financiering aan organisatie te eindigen, maar ging daar toch mee door en verborg deze activiteiten zelfs voor de Israëlische overheid met als excuus dat het “informatie betreft waarvan openbaarmaking tot het risico leidt van mogelijke vernielingen of confiscatie door de Israëlische autoriteiten.”

<br />

NGO monitor heeft de Nederlandse overheid in het verleden meerdere malen gewaarschuwd over de banden die de UAWC onderhoudt met terroristische organisaties en het feit dat de NGO 2 personen in dienst heeft gehad die zijn aangeklaagd voor betrokkenheid bij de moord op Rina Shnerb. De waarschuwingen schijnen op dovemansoren te zijn gericht.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)