Voor de 2e dag op rij meer dan 500 coronabesmettingen in Israël

Richting-aanwijzingen naar testruimte in Israël. Foto YouTube.

Volgens het Israëlische ministerie van Volksgezondheid zijn dinsdag 521 mensen positief getest op het coronavirus. Nadat er meer dan 85.429 tests waren uitgevoerd, staat het nationale besmettingspercentage nu op 0,7%.

Maandag viel bij 501 Israëliërs de test positief uit, het hoogste dagelijkse aantal coronabesmettingen sinds maart dit jaar.

Het aantal ernstige gevallen is ook gestegen en staat nu op 40, vergeleken met 33 een dag eerder. Zeker 16 patiënten zijn aangesloten beademingsapparatuur.

Dinsdag kregen 17.653 mensen een injectie met de eerste dosis van het coronavaccin, het hoogste aantal op één dag van de afgelopen weken. Zeker 3179 mensen kregen hun tweede dosis.

In het kielzog van de aanhoudende toename van besmettingen, zal het Israëlische coronakabinet vanmiddag bijeenkomen in het kantoor van de premier in Jeruzalem, nadat de vergadering van dinsdag werd uitgesteld vanwege een stemming in de Knesset.

Voorafgaand aan de kabinetsvergadering adviseerde het ministerie van Volksgezondheid om quarantaine af te dwingen voor ouders van wie de kinderen een besmetting hebben opgelopen en reizigers die onlangs zijn teruggekeerd uit risicolanden met hoge infectiepercentages.

De aanbevelingen van het ministerie omvatten ook verplichte quarantaine voor gevaccineerde mensen die in contact zijn geweest met iemand die besmet is met het coronavirus.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!