NCAB roept Europese landen op tot boycot Durban conferentie wegens antisemitisme

Eddo Verdoner, de Nationaal Coördinator Antisemitismebestrijding van Nederland, heeft alle Europese landen opgeroepen zich net als Nederland terug te trekken uit een omstreden VN-antiracismeconferentie.

“Nederland heeft moed getoond door zich als een van de eerste landen terug te trekken uit Durban IV, een proces vol antisemitisme en legitimering van haat,” aldus Eddo Verdoner op het Global Forum on Combatting Antisemitism. “Ik roep hier alle Europese landen op om dit voorbeeld te volgen. Wacht niet langer en ga staan. Het is tijd om eenheid te tonen in de strijd tegen dit gif.”

Eddo Verdoner is sinds 1 april 2021 de Nationaal Coördinator Antisemitismebestrijding (NCAB). Hij adviseert de minister van van Justitie en Veiligheid over de aanpak van discriminatie, bedreiging en intimidatie van de Joodse gemeenschap. Ook heeft de NCAB een signalerende functie in ontwikkelingen die opkomen op het terrein van antisemitisme.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)