Nieuwe coronabesmettingen in Israël hoofdzakelijk schoolkinderen

Foto redactie

Een nieuw onderzoek van het Israëlische Ministerie van Volksgezondheid toont aan dat een groot percentage van de recent vastgestelde coronabesmettingen in Israël schoolkinderen zijn.

Het aantal coronabesmettingen is in Israël, een wereldleider in corona-vaccinaties, is de laatste weken aan het oplopen tot meer dan 300 nieuwe dagelijkse gevallen per dag als gevolg van de aankomst van de nieuwe Delta-variant.

Volgens het onderzoek heeft een meerderheid van de kinderen en tieners die besmet raakten, het virus in onderwijsinstellingen opgelopen. Hoewel de vaccinatiecampagne van Israël ongeveer driekwart van de volwassen Israëliërs voorzien heeft van het Pfizer-vaccin, is het aantal gevaccineerde tieners veel kleiner. Dit komt vanwege het feit dat kinderen in de leeftijd van 12 tot 15 alleen in juni in aanmerking kwamen voor de vaccinatie.

Volgens het onderzoek zijn in de stad Kfar Saba 91,6% van de actieve coronapatiënten schoolkinderen, in Ramla staat het percentage op 81%, in Modi’in-Maccabim-Re’ut 56%, in Rishon Lezion 55%, in Herzliya 53 % en in Tel Aviv zowel als Petah Tikva zijn 49% van alle coronapatiënten schoolkinderen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)