Syrië meldt Israëlische luchtaanvallen nabij Aleppo

Explosies in de buurt van de noordelijke Syrische stad Aleppo op 19 juli 2021 na een Israëlische luchtaanval. Foto Twitter.

Israëlische vliegtuigen vuurden maandagavond een aantal raketten af op doelen in de buurt van de Syrische stad Aleppo, aldus Syrische staatsmedia.

Volgens Syrische bronnen zou het luchtverdedigingssysteem van het land met succes de meeste Israëlische raketten hebben vernietigd, hoewel de lokale autoriteiten meldden dat er werkzaamheden aan de gang zijn om de stad weer van stroom te voorzien nadat een voltreffer de hoofdstroomleiding van Aleppo had uitgeschakeld.

De in Libanon gevestigde Al-Mayadeen nieuwsorganisatie meldt dat de aanval de luchthaven van Kwaises, ten oosten van Aleppo, getroffen heeft.

Volgens het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde Syrian Observatory for Human Rights vonden er explosies plaats in een wapendepot van door Iran gesteunde milities op een Syrische militaire basis.

Israël gaf geen commentaar op de berichten, zoals het zelden doet. Het heeft volgehouden dat het geen Iraanse militaire activiteiten in Syrië zal tolereren.

Dit is de eerste gerapporteerde Israëlische aanval op Syrië sinds de nieuwe coalitie van Israël, geleid door premier Naftali Bennett, zijn aantreden deed.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!