Billie Eilish onder vuur voor promovideo Israël

De promovideo van Billie Eilish waarin zij haar Israëlische fans toespreekt.

Billie Eilish krijgt een golf van negatieve reacties van anti-Israëlactivisten over zich heen omdat ze een video voor de Israëlische markt om haar nieuwe album te promoten met “hi Israel” begint.

“Hallo Israël, ik ben zo blij dat mijn nieuwe album, Happier than ever, nu uit is”, zegt ze in de 20 seconden durende clip. Door de onschuldige begroeting krijgt de zangeres op social media een een spervuur ​​van hatelijke reacties over zich heen voor het erkennen van het bestaan van Israël.

De meeste reacties nemen haar kwalijk dat ze Israël erkent en verwijzen naar vermeende oorlogsmisdaden van Israël. Sommige reageerders geven aan niet langer fan te zijn. Maar er zijn ook andere, positievere geluiden te horen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!