Israël begint vaccinatiecampagne voor 60 plussers

President Isaac Herzog ontvangt zijn derde coronavaccin.

Vanaf zondag kunnen volledig gevaccineerde Israëliërs in de leeftijd van 60 jaar en ouder een derde vaccinatie ontvangen, op voorwaarde dat ten minste vijf maanden zijn verstreken sinds de injectie van de tweede dosis van het Pfizer coronavaccin.

In een poging de verspreiding van de Delta-variant van het coronavirus te verminderen, is Israël als eerste land ter wereld begonnen om haar burgers van een derde dosis van het Pfizer coronavaccin te voorzien.

President Isaac Herzog, die in september 61 zal worden, ontving de derde injectie vrijdagochtend, waardoor hij de eerste Israëliër werd die drie keer gevaccineerd is.

Het MacCabi Healthcare Fund zegt al afspraken te hebben voor zo’n 25.000 leden om de derde injectie te ontvangen.

“Bijna 8% van de doelgroep die geschikt is voor een derde injectie heeft al een afspraak gemaakt. In het weekend hebben we al meer dan 3000 MacCabi-leden met een derde dosis gevaccineerd,” aldus de ziektekostenverzekeraar een verklaring.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)