Meer dan 200 coronapatiënten in ernstige conditie in Israël

Illustratie coronavirus.

Volgens het Israëlische ministerie van Volksgezondheid liggen er 212 coronapatiënten in ernstige conditie in het ziekenhuis. Hiervan bevinden zich 42 in kritieke toestand, waarvan 37 zijn aangesloten op ventilatoren.

De laatste keer in Israël dat er meer dan 200 patiënten in ernstige conditie in de ziekenhuizen lagen was op 14 april dit jaar. Het aantal doden is gestegen tot 6474.

Op vrijdag werden er meer dan 2435 nieuwe besmettingen vastgesteld bij meer dan 100.000 tests wat een besmettingspercentage opleverde van 2,49 procent.

Volgens Eran Segal, een gezondheidsdeskundige die de Israëlische overheid adviseert, is er een duidelijke daling van het aantal doden in verhouding tot het aantal besmettingen. Dit is een van de redenen waarom de Israëlische overheid voor het opleggen van coronabeperkingen het aantal zieken in ernstige conditie aanhoudt, in plaats van de hoeveelheid besmettingen.

Segal en andere wetenschappers zijn van mening dat de daling van het aantal doden als gevolg van het coronavirus aan de vaccinatiecampagne te wijten is. Zij bepleiten dan ook het toedienen van een derde injectie met het vaccin. Een project waar Israël als eerste land ter wereld vandaag aan is begonnen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)