Iraanse aanval op olietanker wraak voor Israëlische cyberaanval tegen treinsysteem

De olietanker Mercer Street. Foto YouTube.

Israël gelooft dat Iran de dodelijke aanval op de olietanker Mercer Street heeft uitgevoerd in reactie op een recente cyberaanval in juli die toegeschreven wordt aan Israël, volgens een verslag van Channel 13 op zaterdag.

De cyberaanval begin juli veroorzaakte chaos in het treinsysteem van de Islamitische Republiek nadat hackers nep-berichten plaatsten over vermeende vertragingen en annuleringen op de borden van de treinstations in Iran. Passagiers werd aangedrongen te bellen voor informatie, waarbij het telefoonnummer van het kantoor van de hoogste leider Ayatollah Ali Khamenei werd vermeld.

Bij de aanval donderdagavond op de olietanker Mercer Street voor de kust van Oman kwamen twee bemanningsleden om het leven, een Brit en een Roemeen. Het schip wordt geëxploiteerd door Zodiac Maritime, een in Londen gebaseerd bedrijf dat eigendom is van de Israëlische Tycoon Eyal Ofer.

Volgens Israëlische en Amerikaanse bronnen werd de aanval uitgevoerd met behulp van zelfmoorddrones.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)