Zwemmer Mark Malyar verbreekt opnieuw wereldrecord en wint 2e gouden medaille in Tokio

De Israëlische zwemmer Mark Malyar won zondag zijn tweede gouden medaille op de Paralympische Spelen van Tokio bij de 400 meter vrije slag en verbeterde zijn eigen wereldrecord.

Malyar voltooide de race in 4:31.06 en brak het wereldrecord van 4:33.64 dat hij in 2019 tijdens het evenement in Londen neerzette. De Oekraïner Andrii Trusov pakte zilver en de Amerikaan Evan Austin won brons.

Het was de tweede gouden medaille van de Spelen tot nu toe voor Malyar, die ook de finale van de 200 meter wisselslag won en vrijdag een wereldrecord brak, waar hij opnieuw net de Oekraïner Trusov versloeg.

“Twee gouden medailles, twee wereldrecords en een mooie toekomst voor iemand die begon met sporten als onderdeel van hydrotherapie in het zwembad”, zegt minister van Cultuur en Sport Chili Tropper. “Mark bewijst dat niet alleen talent belangrijk is, maar ook doorzettingsvermogen en de wil om elke beperking te overwinnen.”

Met al twee gouden medailles om zijn nek heeft Malyar, 21, nog drie kansen om medailles te winnen in Tokio, in de komende evenementen op de 100 meter rugslag, 50 meter vrije slag en 50 meter vlinderslag.

Met Malyars nieuwe overwinning heeft Israël al 5 medailles in de wacht gesleept, de overige 3 gouden medailles zijn gewonnen door medezwemmer Iyad Shalabi en Ami Omer Dadaon. roeier Moran Samuel won eerder zondag zilver op de 2000 meter skiff voor vrouwen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)