Birkat Kohanim bij de Klaagmuur

<em>Birkat Cohanim vanaf de Westelijke Muur in Jeruzalem.</em>

Zoals gebruikelijk tijdens de Chol HaMoed-dagen van Soekot en Pesach, komen gelovigen bij de Kotel (Klaagmuur) bijeen om het ​​gezamenlijk Birkat Kohanim gebed te houden.

Traditioneel is dit massa-evenement al meer dan 50 jaar een hoogtepunt van de Soekot- en Pesach-vakanties in Israël, waarbij meestal duizenden mensen gekleed in witte tallitot (gebedssjaals) de zegening uitspreken onder het toeziend oog van nogmaals duizenden toeschouwers. Als gevolg van strikte coronabeperkingen was het aantal deelnemers van dit evenement dit jaar beperkt tot enkele honderden.

De Priesterzegen Birkat Kohanim is een zegen die elke ochtend wordt gereciteerd door afstammelingen van de Cohen-stam. Tijdens feestdagen is er een extra Moesaf-gebed na de ochtenddiensten en daarom elke dag een tweede Priesterzegen.

Deel van de Soekot-ceremonies is ook de beoefening van netilat lulav, de zegening van de Arba Minim, de vier soorten: aravot, etrog, hadassim en lulav.

Traditioneel kijken de Kohaniem naar de gemeente, terwijl ze hun talit (gebedssjaal) boven hun hoofd houden en met hun hand het symbolische Cohen-gebaar maken. Vervolgens zegenen ze de menigte met de woorden: “Moge God u zegenen en beschermen. Moge God Zijn het licht van zijn gelaat over u doen schijnen en u genadig zijn. Moge God Zijn gelaat naar u keren en u vrede schenken.'”

Het plein voor de Klaagmuur is momenteel open voor een veel kleiner aantal deelnemers in vergelijking met voorgaande jaren. Alle aanwezigen zijn verplicht om een ​​mondkapje te dragen tijdens gebeden en politie en Magen David Adom zijn aanwezig om de corona-voorschriften te handhaven.

Volgens de website van de Western Wall Heritage Site hoeven de aanwezigen geen coronapas te tonen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)