Flatgebouw in Holon stort in

Een flatgebouw in het centrum van Holon is ingestort, een dag nadat alle bewoners waren geëvacueerd uit angst voor instortingsgevaar.

De eerste hulpdiensten werden zaterdag ter plaatse geroepen nadat huurders een harde knal hadden gehoord. Er waren verschillende grote scheuren in de muren van het gebouw verschenen en bewoners konden de voordeuren van hun appartementen niet meer openen.

Het gebouw stortte de volgende dag volledig in en verspreidde puin over het hele gebied. Een aangrenzend gebouw, waaruit de huurders ook waren geëvacueerd, raakte gedeeltelijk beschadigd.

Bewoners van het ingestorte gebouw, die nu dakloos zijn geworden, smeken de autoriteiten om hulp.

“Zaterdag kwamen maatschappelijk werkers hier om ons te kalmeren en water te geven”, zegt Hagit Levy, een huurder van het gebouw. “We vragen de burgemeester om ons te helpen. Er zijn hier gezinnen die met niets achterblijven. We zijn dakloos geworden.”

Levy zei dat zij en haar dochters, die nu bij haar broer verblijven, nauwelijks tijd hadden om iets van hun bezittingen te redden voor de ineenstorting.

Naor Navon, die ter plaatse was op het moment van de instorting, zei dat hij, zijn vrouw en twee kinderen van plan zijn de komende dagen in een hotel te verblijven en hekelde de lokale autoriteiten voor hun reactie op het evenement.

“We kijken naar de ruïnes en beseffen dat onze levens zijn verwoest, naast onze herinneringen en bezittingen. We staan ​​nu op straat en kunnen nergens heen”, klaagde hij.

“Het gemeentehuis heeft ons een schandelijke oplossing geboden. Ze hebben voor ons een buurthuis geopend, met matrassen op de vloer en slaapzakken, waar 32 gezinnen moeten leven zonder douches en met slechts één toilet? Het is een schande.”

De burgemeester van Holon, Moti Sasson, zei dat de gemeente huurders zal helpen bij het zoeken naar nieuwe woonruimtes.

“Onze harten gaan uit naar de families in deze zeer moeilijke tijd, maar we moeten niet vergeten dat een verschrikkelijke ramp in Holon vandaag is voorkomen”, zei hij.

“De gemeentelijke ingenieurs realiseerden zich zaterdag dat dit een gevaarlijke constructie was en haastten zich om de bewoners te evacueren. Het hele gebied werd snel afgezet. Ik dank de toegewijde gemeentemedewerkers die in hun professionele en snelle optreden slachtoffers hebben voorkomen. De gemeente zal de bewoners zoveel mogelijk blijven helpen.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)