Voor de derde achtereenvolgende dag raketvuur vanuit Gaza op Zuid-Israël

Redactie Joods.nl

Terroristische facties in de Gazastrook vuurden zondag een derde raket af op het zuiden van Israël af in evenzoveel dagen.

Volgens het Israëlische leger is de raket onderschept door het Iron Dome-luchtverdedigingssysteem. Een man en zijn zoontje raakten gewond nadat ze bij het rennen naar de schuilkelder waren gevallen.

Kort voor de aanval op zondag, waarschuwde de chef van de generale staf van de IDF Luitenant Generaal Aviv Kohavi voor een harde Israëlische reactie indien het raketvuur zou aanhouden..

“We reageren krachtig op elke schending en we zullen dat blijven doen, en als ze escaleren, zullen Hamas en de Gazastrook een hoge prijs betalen.”

Eerder voerde op zondag Israël luchtaanvallen uit in de Gazastrook als reactie op een Palestijnse raket die werd afgevuurd op de zuidelijke stad Sderot. Ook deze raket werd werd onderschept door Iron Dome.

Een militaire woordvoerder van de IDF zei dat de luchtaanvallen gericht waren op een locatie waar raketten werden geproduceerd, een militaire buitenpost, wapenopslagfaciliteiten en een terreurtunnel.

De spanningen tussen Israël en de Palestijnen liepen de afgelopen week weer eens hoog op nadat zes Palestijnse terroristen ontsnapten uit een streng beveiligde detentiefaciliteit in het noorden van Israël. Israëlische troepen hebben sindsdien vier van de voortvluchtige terroristen gevangen genomen.

Terroristen uit Gaza vuurden vrijdag een raket op Israël af nadat twee van de gevangenen waren aangehouden en zaterdag opnieuw een raket nadat nog twee van de ontsnapte gevangenen waren aangehouden.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)