Israël vangt laatste 2 ontsnapte terroristen

Inham Kamamji en Munadel Yacoub Infeiat na hun arrestatie in Jenin(Foto: Shin Bet )

Israëlische troepen hebben zondag de laatste twee van de zes Palestijnse terroristen gevangengenomen die eerder deze maand door een tunnel waren ontsnapt uit een Israëlische gevangenis.

De twee leden van de terreurgroep Islamitische Jihad werden voor zonsopgang aangehouden in de stad Jenin op de Westelijke Jordaanoever

De andere vier Palestijnse gevangenen die tegelijkertijd ontsnapten, werden eerder in groepjes van twee gevangengenomen, nabij Nazareth in het noorden van Israël.

Iham Kamamji, 35, werd gearresteerd voor zijn betrokkenheid bij de ontvoering en moord op de 18-jarige Eliyahu Asheri in 2006 en zit twee levenslange gevangenisstraffen uit. Munadel Infeiat, 26 werd in 2019 gearresteerd wegens terroristische activiteiten. Zijn proces loopt nog.

Veiligheidstroepen vonden de twee in een huis in het oostelijk deel van Jenin waar ze werden aangehouden samen met twee handlangers. Vlak voor zijn arrestatie had Iham Kamamji nog met zijn vader gebeld en hem gezegd dat hij zich zonder slag of stoot zou overgeven.

Volgens veiligheidsbronnen werd de locatie van de twee vorige week al verkregen door inlichtingendiensten aan de vooravond van Jom Kipoer.

De zes Palestijnen die op 6 september ontsnapten, hadden een gat door hun gevangeniscel geboord en een tunnel naar buiten gegraven.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!