Israëliërs vieren Soekot met minder restricties

Politie in Jeruzalem ruimt een onveilige Soeka

Maandagavond is Soekot begonnen en in Israël is er dan een week vakantie. Dit jaar wordt het feest zonder de strikte beperkingen gevierd van vorig jaar. Grote feestmaaltijden en synagoge-diensten zijn toegestaan, maar met enkele beperkingen.

Zo is voor gebedsdiensten in gesloten ruimtes met meer dan 50 aanwezigen een vaccinatiebewijs verplicht, het bewijs van herstel van het coronavirus of een recente negatieve coronavirus-test. Ook moeten er mondkapjes worden gedragen, ongeacht het aantal aanwezigen en wordt geadviseerd sociale afstandsregels in acht te nemen.

Overal in het land zijn op doorgangen, binnenplaatsen en balkons de Soeka’s te zien waarin joden tijdens het feest hun maaltijden nuttigen. Wegens instortingsgevaar werd in Jeruzalem een Soeka op steigers door de politie ontruimt.

Verwacht wordt dat duizenden mensen deze week de traditionele priesterlijke zegening bij de Westelijke Muur (Klaagmuur) in de Oude Stad van Jeruzalem zullen bijwonen.

Twee keer per jaar, op de tussenliggende dagen van de Pesach- en Soekot-feesten, trekken tienduizenden Joodse pelgrims naar de oude stad van Jeruzalem voor de priesterlijke zegening (Birakat HaCohanim) bij de Westelijke Muur Plaza.

Afgelopen Soekot, met een groot aantal coronabesmettingen in Israël en een restrictieve afsluiting, werd de pelgrims grotendeels uitgesloten van het bijwonen van de ceremonie en werd de zegening gehouden met een sterk verminderd aantal deelnemers.

Tijdens de ceremonie wikkelen mannelijke afstammelingen van de Kohanim-priesterlijke kaste zich in gebedssjaals, waarna ze hun armen uit strekken en de zegening uitspreken.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)