70% van de ernstig zieke coronapatiënten in Israël niet gevaccineerd

Het Coronavaccin.

Volgens het Israëlische ministerie van Volksgezondheid zijn 70% van de coronapatiënten in het land die momenteel in ernstige toestand verkeren, niet tegen de ziekteverwekker ingeënt.

Maandag zijn 5.345 Israëliërs positief getest op coronavirus. Met meer dan 110.000 tests, staat het besmettingspercentage hiermee op 5,1%.

Volgens het ministerie liggen minstens 708 patiënten momenteel in ernstige toestand in het ziekenhuis, hiervan worden er 191 beademd. Ongeveer 473 van de ernstig zieke patiënten (70%) blijken niet gevaccineerd te zijn, 149 zijn gevaccineerd met twee prikken en 61 hebben ook een derde injectie gehad.

Sinds het begin van de pandemie zijn in Israël 7.555 mensen overleden aan het virus, waaronder 21 op zondag. Sinds begin deze maand zijn 452 coronapatiënten aan de ziekte bezweken – gemiddeld meer dan 22 doden per dag.

Ook zijn er sinds het begin van deze maand in Israël meer dan 158.700 coronabesmettingen vastgesteld, vergeleken met 201.880 in de maand augustus.

Sinds begin september hebben zo’n 825.000 Israëli’s de derde boostervaccinatie gekregen – de helft van hen in de eerste zeven dagen van de maand. Ook zijn sinds het begin van de maand 82.850 Israëliërs voorzien van hun eerste injectie.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)