Israëlische soldaten onder vuur voor doden terrorist

Er is grote ophef ontstaan onder anti-Israël activisten over het doodschieten van een Palestijnse terrorist die zaterdag een een Israëlische man probeerde neer te steken in Jeruzalem en daarna twee Israëlische soldaten aanviel.

In een video gefilmd door een Palestijns echtpaar zijn de twee grenspolitieagenten te zien die schoten lossen terwijl de terrorist op de grond ligt. De video wekt de indruk dat de Israëlische grenspolitieagenten Salameh standrechtelijk executeren.

Maar in een video die door de Israëlische politie is vrijgegeven, is te zien hoe Salameh een straat oversteekt, zich omdraait en vervolgens herhaaldelijk met een mes op de 21-jarige Avraham Elimelich insteekt. Salameh valt vervolgens de agenten aan die op de aanval reageerden, voordat hij wordt neergeschoten.

De terrorist “probeerde me aan te vallen met het mes en probeerde ook de politieagente die bij me was neer te steken”, zei de agent die Salameh neerschoot volgens de Jerusalem Post. “Ik nam een aantal stappen terug en vuurde zoals we zijn getraind. Ik heb drie tot vier keer geschoten om de terrorist te neutraliseren.”

De agenten die betrokken waren bij de aanval van zaterdag zijn ondervraagd door de Israëlische politie en werden later zonder voorwaarden vrijgelaten.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!