Spinozakenner toch welkom in Snoge

<em>Portugese Synagoge van Amsterdam. Foto YouTube.</em>

Het bestuur van de Portugese Synagoge van Amsterdam heeft rabbijn Joseph Serfaty teruggefloten en professor Yitzhak Melamed laten weten dat hij toch welkom is in Snoge.

Het bestuur van de Portugees-Israëlitische Gemeente was niet op de hoogte gesteld van de brief van de rabbijn waarin professor Melamed de toegang tot de Synagoge werd ontzegd en zeer ontstemt over de negatieve berichtgeving die hier op volgde.

In een brief aan de gemeenteleden schreef het bestuur dat “het werkelijk alle perken te buiten [gaat] om namens onze Gemeente naar buiten te treden en daarbij ook nog eens iemand ‘persona non-grata’ te verklaren.”

Bovendien had het bestuur een positief advies gegeven aan het rabbinaat over het verzoek om opnames te maken in de synagoge. Dat het rabbinaat hieraan niet wil meewerken vindt het bestuur geen bezwaar. Maar mensen persona non-grata te verklaren “valt dit niet onder de bevoegdheid van het rabbinaat”.

Het rabbinaat van de Portugese Synagoge heeft ondertussen excuses gemaakt voor de manier waarop de brieven naar buiten zijn gebracht, maar blijft wel achter de inhoud staan.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)