Maak kennis met enkele Joodse kandidaat-gemeenteraadsleden

Vanaf maandag 14 tot en met 16 maart kunt u weer naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. Hieronder vind ik een lijst met de Joodse kandidaat-raadsleden die zich deze keer verkiesbaar stellen en die zich bij ons hebben gemeld. Bent u ook een Joods kandidaat-raadslid en wilt u ook op deze lijst: mail dan uw foto en een stukje van 50-150 woorden naar appiepolak79 at gmail.com .

Amsterdam
 
Michael Vis, #2 Stadsdeel Zuid, #25 Gemeenteraad voor de VVD

De VVD Amsterdam heeft zich altijd hard gemaakt voor de veiligheid, vrijheid en het voortbestaan van de Joodse gemeenschap. Zo heeft de VVD andere partijen weten te mobiliseren om in te stemmen met subsidies voor de beveiliging van onder andere Joodse scholen.  

Daarnaast heeft de VVD gemeenteraadsfractie een initiatiefvoorstel ingediend om Joods erfgoed in de stad te beschermen en te versterken.  

Verder moet er wat mij betreft meer aandacht komen voor de impact van autoluw Groenlinks/D66/PvdA/SP-beleid op de bewegingsvrijheid van oudere Amsterdammers en moeten Amsterdammers makkelijker gebruik kunnen maken van de bezoekersparkeertarieven waar ze recht op hebben. Ondernemers moeten ophouden gepest te worden door de gemeente en huizenbezitters zijn wat ons betreft geen melkkoe.  

Ook de vele inbraken en straatroven bij zowel jongeren als ouderen in Zuid verdienen meer aandacht. Hetzelfde geldt voor de als maar toenemende afvaloverlast en rattenoverlast.  

Ik sta voor een veilig, vrij en leefbaar Amsterdam Zuid met nesjomme.  

Michael Vis, een jong geluid in stadsdeel Zuid

Amstelveen

Nachshon Rodrigues Pereira, nr 2. voor Goed voor Amstelveen (lijst 10)

Al 27 jaar woon ik met veel plezier in Amstelveen. Ik heb een warm hart voor deze stad en wil graag dat iedereen mee kan blijven doen en hier met net zo veel plezier kan blijven wonen. De wereld om ons heen verandert en we worden geconfronteerd met uitdagingen en belangrijke keuzes die direct invloed hebben op ons leven. Op onze woningen, onze zorg, ons onderwijs, onze natuur. Ik wil graag mijn politieke ervaring en mijn tijd gebruiken om te bereiken dat deze keuzes zo goed mogelijk worden gemaakt en uitgevoerd. Gebaseerd op visie en feiten en altijd uitgaand van de menselijke maat en duurzaam, goed beleid.

Bij Goed voor Amstelveen vond ik een partij met visie, uitgaand van de menselijke maat, met veel common sense. Een manier van politiek bedrijven waarbij de burger centraal staat en met kwalitatief goede beleidsoplossingen. Daarom zet ik graag mijn maatschappelijke drive, ervaring en Joodse waarden in voor onze stad.  

David Koekoek, nr 14. voor VVD Amstelveen (lijst 1)

Samen met mijn vrouw en twee prachtige zonen leef ik in het mooie Amstelveen. Het is voor mij belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn, om me in te zetten voor anderen en op te komen voor datgene waar ik in geloof. Ik wil dat graag doen voor de stad die mij aan het hart ligt. Dat doe ik graag met uw steun! Stem op mij tijdens de lokale verkiezingen op 14, 15 of 16 maart, David Koekoek, nr 14, VVD.  Vragen? Mailt u mij gerust via info@davidkoekoek.nl of kijk op www.davidkoekoek.nl.   

Maatschappelijk zet ik mij in als bestuurder bij de Joodse Gemeente Amsterdam om deze 375 jaar oude organisatie meer te laten aansluiten bij de behoefte van haar leden. Dit doe ik door activiteiten te organiseren en een verandering van de organisatie op te zetten. De uitschrijvingen van leden die niet naar de synagoge gaan is hiermee gestopt. In het verleden heb ik me ingezet voor verschillende andere Joodse organisaties waaronder Tikwatenoe, ECJS en Amsterdam Chai met als doel om ook voor een toekomstige generatie een gezonde Joodse gemeenschap neer te zetten.  

Amstelveen heeft naast de gemakken van een grote stad een fijn dorps karakter; gemoedelijk, groen en goede faciliteiten. Dat wil ik behouden en versterken:

·       Bestaande buurten te renoveren en de doorstroom van starters en ouderen te bevorderen

·       Veiligheid te verbeteren

·       Korte lijnen tussen u en de gemeente.

In Amstelveen is vorig jaar het shalom akkoord getekend door veel partijen. Het is nu tijd om de punten uit het akkoord om te zetten in acties zodat de joodse gemeenschap zich veilig voelt en kan bloeien in Amstelveen.

Amsterdam

Ruben Koekoek D66 Nr. 15

Samen met mijn vriendin en twee dochters woon ik in de Rivierenbuurt. Ik ben actief geweest in de besturen van Haboniem, het CiJO en momenteel het Joods Humanitair Fonds. Ik heb een bedrijf dat zich bezighoudt met impact investing, investeren met zowel sociaal als financieel rendement.

Ik maak me grote zorgen dat de stad onbetaalbaar wordt voor gezinnen met een gemiddeld inkopen. Vandaar dat ik namens D66 me in willen zetten voor veel meer middenhuur woningen. Vooral voor die mensen die de stad draaiende houden. Denk aan onderwijzers, verpleegsters en agenten.

Het is van belang dat er in Amsterdam gemeenteraadsleden zijn die de joodse gemeente kennen. Ik wil me ervoor inzetten dat Joden zich vrij kunnen voelen in de stad en het joods leven gevierd kan worden. Dit doen we door goed samen te werken met de joodse gemeenschap bij het beveiligen van joodse objecten, op scholen niet alleen voorlichting te geven over de Sjoa maar ook aan al die andere elementen van het jodendom en door contact te stimuleren tussen de verschillende bevolkingsgroepen die onze stad rijk is.

Advertentie (4)