Joodse delegatie uit Nederland bezocht zwaar gehavend Marokko


De delegatie bezocht onder leiding van

  • Sami Kaspi, de voorzitter van Stichting Maimon voor Joods-Marokkaanse Cultuur in Nederland en van de voorzitter van de Nederlandse Afdeling van de Federation Mondiale du Judaism Maroccain en
  • Simon Bornstein, Raadslid voor de PvdA in Amsterdam-ZuiderAmstel

Joodse gemeenten in diverse Marokkaanse steden. Tijdens een toespraak in aanwezigheid van Marokkaanse hoogwaardigheidsbekleders in de synagoge van de hoofdstad Rabat aan het einde van de sabbat gaven beiden uiting aan hun diepe gevoelens van medeleven met de gehavende bewoners van Al-Hoceima. Tevens brachten Kaspi en Bornstein hun warme steun voor de overlevende slachtoffers van de natuurramp tot uitdrukking in gesprekken met het Koninklijk Paleis.

Nu terug in Nederland overwegen voorzitter Sami Kaspi en Raadslid Bornstein zich aan te sluiten bij het in Nederland gevormde Nationale Comité ter ondersteuning van de Slachtoffers van de aardbeving in Al-Hoceima.

Voor meer informatie:

Sami Kaspi, voorzitter
Stichting Maimon en
Federation Mondiale du Judaism Maroccain, Afdeling Nederland
stichtingmaimon@msn.com

Simon Bornstein
Raadslid (PvdA) Amsterdam-ZuiderAmstel
s.bornstein@worldonline.nl

Advertentie (4)