Toetsenbord voor de allerkleinsten

Tijdens de Negen Maanden Beurs (onderdeel van de Amsterdamse Huishoudbeurs) zal een toetsenbord worden gepresenteerd waarmee kinderen tot vijf jaar gemakkelijk de computer kunnen bedienen. In Israël wordt het ding al ruim een jaar met groot succes gebruikt.

Baby’s en peuters zijn de nieuwste doelgroep voor computergebruik.
Ruim een jaar geleden presenteerde IBM al de Kid Smart voor jonge kinderen vanaf een jaar of 3, een computer uitgevoerd in felle kleuren die met zijn robuuste uiterlijk bij uitstek geschikt is voor intensief gebruik op peuterspeelzalen en kleuterscholen.

Nieuw is nu het Comfy EasyPC Keyboard, een toetsenbord dat probleemloos kan worden aangesloten op de computer thuis. De lay-out is eenvoudig, en verfijnde muishandelingen zijn niet nodig: alle muisfuncties zijn in het toetsenbord ingebouwd.

 

Het Comfy EasyPC Keyboard is, mede gezien de leeftijd van de gebruikertjes, een speel- en leer toetsenbord waarmee kinderen zelf op ontdekkingsreis kunnen gaan in de dynamische multimedia-wereld. Volgens Peter van Ruiten, directeur Comfyland Benelux, is dit kleuter-toetsenbord in thuisland Israël al enkele jaren een doorslaand succes. IN huishoudens met de combinatie computer en kleuter beschikt al 44% over zo?n toetsenbord. De duurzaamheid van het toetsenbord en de ?hoge speelwaarde? zorgen ervoor dat kinderen het jarenlang blijven gebruiken.
Bij het toetsenbord horen eenvoudige, maar ook leerzame spelletjes die in steeds hogere niveau?s verkrijgbaar zijn. Om met een spel te kunnen beginnen hebben de kinderen wel de hulp van een volwassene nodig, maar daarna kunnen ze zelfstandig aan de slag. Bij vrijwel elk spel zit een sjabloon dat over het toetsenbord kan worden gelegd, waardoor de toetsen voor elk spel een andere functie hebben.

Het kindertoetsenbord maakt alle andere toepassingen op de computer ontoegankelijk, zodat kinderen geen bestanden kunnen wissen of veranderen.

Het toetsenbord, met een prijskaartje van ? 99,- inclusief een eerste spel, wordt tijdens de Negen-maanden-beurs in de Amsterdamse RAI (17 tot 21 maart) geïntroduceerd en zal vanaf april algemeen verkrijgbaar zijn. De bedoeling is dat er elk jaar minimaal vier nieuwe spellen uitkomen op verschillend niveau en voor verschillende leeftijden.

Bron: Algemeen Dagblad 11 maart 2004