“Love In Tel Aviv”

‘The hottest event of this summer’: een week lang feest en activiteiten voor joodse singles, georganiseerd door Oranim, de Israëlische organisatie voor educatieve reizen.

Shlomo (Momo) Lifshitz, president van Oranim Educational Initiatives, de organisator van dit spetterende evenement: "Ik heb gezien dat wanneer joodse singles in Israël bij elkaar komen, er iets magisch gebeurt. Plotseling ontstaat er een interactie tussen mensen en vinden ze een maatje. Statistieken tonen aan dat er iedere dag wereldwijd 100 joden assimileren. Een voorbeeld daarvan is Judy, die mij schreef dat ze nog nooit een date gehad had met een joodse man, vervolgens een reis naar Israël boekte, in de rij stond voor het vliegtuig en zich realiseerde dat iedereen om haar heen joods was. Ze nam zich voor nooit meer uit te gaan met een niet-joodse man. Kijk, daarom organiseert Oranim deze bijeenkomsten."

"Als we joodse koppels bij elkaar kunnen brengen, zijn we in staat de assimilatie te stoppen, en daarmee een van de grootste bedreigingen voor het voortbestaan van het jodendom een halt toe te roepen. Door het evenement in Israël te houden hebben de deelnemers de mogelijkheid hun steun voor Israël te tonen, en tegelijkertijd wordt de Israëlische economie geholpen," zegt Shlomo Lifshitz, "en trouwens, waar anders kan je een dergelijk evenement houden dan in Israël?"

Deze zomer zal het evenement plaatsvinden van 5 – 12 juli in Tel Aviv. Inmiddels hebben honderden deelnemers vanuit de gehele wereld zich al opgegeven voor het "LOVE IN TEL AVIV" evenement. De organisatie is ook dit jaar weer in handen van de Israëlische VVV, de hotelorganisatie van Tel Aviv en Oranim Educational Initiatives.

Het programma bevat verschillende onderdelen, zoals beach- en disco parties, een traditonele sjabbatviering, verschillende tours door Israël en een avond met Israëlische topartiesten.