Vernielingen op joodse begraafplaatsen in Groot-Brittannie en Duitsland


De afgelopen week zijn op verschillende joodse begraafplaatsen in Birmingham en Bochum, vlakbij Dusseldorf, vernielingen ontdekt.

Ongeveer 60 grafstenen zijn vernield op de joodse begraafplaats in Birmingham. De schade wordt geschat op ongeveer 150.000 euro. Sommige stenen zijn onherstelbaar kapot geslagen, anderen zijn omver geduwd. De vernielingen werden zondag ochtend ontdekt kort voor de eerste mensen de begraafplaats zouden gaan bezoeken. In het Duitse plaatsje Bochum, vlakbij Dusseldorf, zijn afgelopen weekend 50 joodse grafstenen beklad met SS logo s en de datum waarop Rudolf Hess stierf. De dood van Hess, die zelfmoord pleegde in zijn gevangenis in augustus 1987, werd herdacht door neo-Nazi s. Bronnen: Washington Times en Birmingham Post