Belgisch Israëlitisch weekblad in penibele situatie


In september berichtte joods.nl over de financiele moeilijkheden bij Het Belgisch Israëlitisch Weekblad. Minder dan een jaar gaf hoodredacteur Davids zich om het voortbestaan van het blad te garanderen. Dit jaar lijkt snel naderbij te komen. Op dit moment geeft Davids aan dat de komende maanden cruciaal zullen zijn. Zal het BIW haar 51e jaar halen?


Het Belgisch Israëlitisch Weekblad bestaat dit jaar precies 50 jaar. “We delen in de malaise die de perswereld treft. Wij hebben het vooral moeilijk omdat het aantal advertenties is gedaald. En tot dusver hebben we, om onze onafhankelijkheid te behouden, aan niemand steun of sponsoring gevraagd”, zo verklaarde Louis Davids, stichter van het blad en nog altijd hoofdredacteur, aan het christelijk opinieweeklad Tertio.


Volgens Davids zijn de komende maanden cruciaal voor het blad. “Wij hebben goede hoop die voor het einde van dit jaar tot een goed einde te brengen. De reddingsoperatie moet lukken”. Het Belgisch Israëlitisch Weekblad bericht over het joodse gemeenschapsleven in Belgie in het algemeen en besteedt in het bijzonder veel aandacht aan wat in de Antwerpse regio gebeurt.


Zie eerdere berichtgeving over het BIW in joods.nl
 
Bron: Gazet van Antwerpen, 15 december 2004

Advertentie (4)