Kindervriend pakt uit

Sinterklaas heeft dit jaar de Kinderafdeling van Ziekenhuis Amstelveen een groot cadeau gegeven. De Sinterklaasactie Uithoorn heeft de afdeling een cheque van 12.000 euro aangeboden.

Het bedrag zal worden besteed aan een nieuwe voorlichtingsfilm en voor de aanschaf van een tuinhuis op het buitenspeelterras bij de afdeling in het nieuwe gebouw aan de Laan van de Helende Meesters. Ouders en kinderen kunnen op de voorlichtingsfilm zien hoe ingrepen als het plaatsen van buisjes in de oren en amandelen verwijderen in hun werk gaan.

De Sinterklaasactie Uithoorn is een groep van 150 vrijwilligers die zich al 43 jaar inzet voor het verzorgen van Sinterklaasbezoeken in Uithoorn en omstreken. Per jaar worden ongeveer 350 adressen bezocht, wordt de intocht van Sinterklaas in Uithoorn, De Kwakel, Amstelhoek en Vinkeveen georganiseerd en richt de actie zich op goede doelen dicht bij huis. Vooral kinderen staan centraal.

Ieder jaar selecteert de Sinterklaasactie Uithoorn instellingen voor gehandicapten, voor kinderen of voor ouderen om zo een langgekoesterde wens in vervulling te laten gaan.

Zie ook: www.sinterklaasaktie.nl

Advertentie (4)