11 mei: Jom Ha’atsmaoet 5765


De Israëlische onafhankelijksdag wordt as. woensdag weer op passende wijze gevierd. In de hoofdstad gebeurt dat bij de Joodse Gemeente Amsterdam en met stichting Mifgash (op verschillende locaties) met nasj, vertier en toespraken.

De door de FNZ, PIG, LJG i.s.m. o.a. de Joodse Gemeente Amsterdam gezamenlijk georganiseerde Jom Ha’atsmaoetviering wordt gehouden in het Joods Cultureel Centrum. De avond belooft ouderwets gezellig te worden. Naast een hapje en drankje zal er “muziek waarbij gesjmoesd kan worden” worden verzorgd door een Israëlische band, terwijl er in de loop van de avond ook een volksdansoptreden wordt verzorgd. De zaal is in feestelijk blauw-en-wit gedecoreerd en staat garant voor een goede ambiance en een ouderwets gezellige avond met nasj en vertier.Mifgash heeft haar jaarlijkse Jom Ha’atsmoetviering verplaatst naar Partycentrum Van Den Adel, Touwslagerij 11 in Amstelveen. Het feest wordt georganiseerd door Mifgash, Stichting Jingles, FNZ, Ijar, Haboniem-Dror en Netzer.
De muziek wordt verzorgd door The Vimps (zie ook het NIW van afgelopen week) en DJ Ravid van het Beligsche joodse radiostation Radio Judaica.

Zie voor routebeschrijving en kaartverkoop: www.mifgash.nl