MAJO krijgt Vrijwilligersprijs 2005

Joods.nl feliciteert de initiatiefnemers van de MAJO Voetbalmanifestatie, vorig jaar op het Balboaplein, met het winnen van de Vrijwilligersprijs De Baarsjes 2005.

MAJO (maroc-joods), een gezamenlijk initiatief van CIDI, Sjoel West, Jongeren Centra Zuidpool/La Rainbow en het Ambulant Jongerenteam de Baarsjes, is bedoeld om de bij Marokkaanse jongeren levende vooroordelen over Joodse leeftijdsgenoten weg te nemen, en andersom. Volgens het stadsdeel was er lef voor nodig om het te organiseren, en krijgt het evenement (inter)nationaal navolging.

Uit het juryrapport:
De initiatiefnemers van de MAJO (Maroc-Joods) Voetbalmanifestatie, die vorig jaar op het Balboaplein plaatsvond, hebben met veel lef een evenement georganiseerd dat groepen die steeds meer tegenover elkaar lijken te staan, bij elkaar heeft gebracht. Het Marokkaans-Joodse voetbaltoernooi sloot goed aan bij de interesse van jongeren (voetbal), waardoor zij zelf graag een bijdrage leverden aan het evenement. Een aanpak die een positief effect heeft gehad voor het samenleven in De Baarsjes.

Aan deze prijs is, naast de eer en een beker, een geldbedrag van euro 500,- verbonden dat volgens MAJO-motor Erwin Brugmans gebruikt zal worden voor de volgende activiteit: het Urban Dance Festival op het Balboaplein op 25 september 2005.

Het was de tweede keer dat stadsdeel de Baarsjes de vrijwilligersprijs uitreikte voor het meest opvallende en inspirerende vrijwilligersproject in het stadsdeel. Het motto van de vrijwilligersprijs is ‘Tijd om mee te doen!’, waarmee benadrukt wordt dat bewoners in de Baarsjes die vrijwillig hun tijd in de buurt steken veel lof verdienen.

Andere genomineerden voor de prijs waren een lobbygroep om de zwarte Corantijnschool meer gemengd te maken en het eenmansproject www.verbaarsjes.nl voor informatie over de buurt.

Advertentie (4)