Voorstelling ‘Boulevard de Misères’ naar Israël

Het Drents Jeugdorkest zal samen met solisten en koor het muziekstuk ‘Boulevard de Misères’ opvoeren tijdens de centrale Holocaust-herdenking op 24 april in het Holocaust Museum Yad Vashem in Jeruzalem.
De groep zal het stuk ook elders in Israël uitvoeren.

Het initiatief voor de tournee is afkomstig van de voormalig Israëlische ambassadeur in Nederland Eitan Margalit, die vorig jaar de première van de voorstelling in het Herinneringscentrum Westerbork bijwoonde.

‘Boulevard de Misères’, een initiatief van dirigent Nico Sieffers, is vorig jaar juni met veel succes in voormalig kamp Westerbork in de openlucht opgevoerd. Met name de voorstelling voor de Drentse jeugd – een paar duizend basisscholieren – heeft indruk gemaakt in Israël. De groep voert het muziekstuk, dat op indrukwekkende wijze het leven van joodse landgenoten in kamp Westerbork en hun latere noodlot beschrijft,
op in het Gerard Becher theater in Jeruzalem (25 april), op 27 april in het Karmi’el theater, op 29 april in Nazareth in het Illit theater en op Koninginnedag 30 april in het Tel Aviv Museumtheater Eretz-Israël.

Het 180 leden tellende gezelschap krijgt voor de tournee financiële steun van de provincie Drenthe en enkele bedrijven.

Zaterdagavond 4 maart vond in schouwburg Ogterop een inzamelingsactie plaats met muzikale bijdragen van muzikale Meppelaars en een concert van het Drents Jeugdorkest.

Het project heeft inmiddels een eigen website: www.boulevarddesmiseres.nl


Advertentie (4)