Nieuwe website Maror

De stichting Collectieve Maror-gelden Nederland (COM) , die projectsubsidies voor collectieve doelen binnen de Joodse gemeenschap in Nederlanddie verstrekt uit de Maror-gelden, heeft een nieuwe website. Daar is ook het NIEUWE aanvraagformulier te vinden.

Ronde 2006

In 2006 vindt één subsidieronde plaats. Aanvragen voor deze ronde moeten vóór 1 mei 2006 zijn ontvangen door Bureau Maror-gelden. Het bestuur neemt over de ingediende aanvragen uiterlijk 15 december 2006 een besluit.

Let op: het oude aanvraagformulier is niet langer geldig!

Een activiteit of project waarvoor u subsidie aanvraagt mag niet zijn afgerond vóór 15 december 2006. Ook voor activiteiten die plaatsvinden in 2007 kunt u een subsidieaanvraag doen in de ronde van 2006.

Zie Ronde 2006 voor informatie over de sectorindeling.

Informatiebijeenkomst 12 maart 2006

Op zondag 12 maart aanstaande organiseert Stichting Collectieve Maror-gelden Nederland (COM) een informatiemiddag voor aanvragers. Tijdens deze bijeenkomst worden het nieuwe aanvraagformulier en de nieuwe brochure gepresenteerd. Het doel van deze middag is aanvragers van informatie te voorzien die het doen van een aanvraag vergemakkelijkt en het proces van behandeling verduidelijkt.

Neem voor meer informatie contact op met Bureau Maror-gelden, 020-679 93 73.



Het woord maror betekent het bittere kruid, mierik, en herinnert aan bittere tijden. Daarnaast vormt maror een afkorting van Morele Aansprakelijkheid ROof en Rechtsherstel. Het rechtsherstel in Nederland na de Tweede Wereldoorlog was gebrekkig. Financiële instellingen hielden bovendien Joodse gelden achter. Uitvoerige besprekingen met de Nederlandse overheid, verzekeraars, banken en effectenbeurs leidden in de jaren 1999-2000 tot overeenkomsten betreffende restitutiebetalingen. De akkoorden met deze partijen betekenden voor de Joodse gemeenschap dat alsnog de morele aanspraken van de Nederlandse Joden op deze tegoeden werden erkend.

Advertentie (4)