Jom Hasjoa 2006 – 5766

De Jom Hasjoa-herdenking zal plaatsvinden op 24 april/26 niesan om 19.30 in de Hollandsche Schouwburg, Plantage Middenlaan 24 te Amsterdam. In Rotterdam wordt de herdenking bij het monument op de Joodse begraafplaats gehouden.
In Den Haag is n.a.v. Jom Hasjoa op 27 april een herdenkingsdienst georganiseerd met Joden en christenen.

De herdenking in de Hollandsche Schouwburg vindt van oudsher plaats aan de vooravond van Jom Hasjoa. Tijdens deze jaarlijkse plechtige bijeenkomst worden de slachtoffers van de nazi-terreur herdacht, alsmede de opstand in het getto van Warschau. De bijeenkomst begint om 19.30 uur precies.

In Den Haag wordt op donderdag 27 april door Kerk in Den Haag een gedachtenisbijeenkomst gehouden. Op die dag zullen christenen en joden in de Kloosterkerk aan de Lange Voorhout 2 gezamenlijk de slachtoffers van de Holocaust herdenken. De overdenking wordt uitgesproken door prof. dr. Andreas Kinneging en de kroniek wordt verzorgd door rabbijn Bar Efraïm van de Liberaal Joodse gemeente. Het thema van de bijeenkomst is Kies voor het leven. Het koor van de Joods Liberale Gemeente zingt.
De bijeenkomst begint om 19.30 uur.

Advertentie (4)