Twee bijzondere jazzconcerten

In Theater Lantaren/Venster te Rotterdam vinden deze maand twee bijzondere concerten plaats: het Avishai Cohen Trio, bekend van het North Sea Jazz festival, en trompettist Steven Bernstein, beroemd en berucht als leider van o.a. de formatie Sex Mob, treden er op.

Avishai Cohen Trio

Contrabassist en componist Avishai Cohen is geboren in Israël en woont in New York. Zijn ster is snel rijzende in Amerika, zeker sinds zijn optredens als basspeler in het trio van Danilo Perez en in Chick Corea´s sextet Origin en The New Trio. Daarnaast componeert hij zelf, waarvoor hij niet alleen put uit de moderne jazz maar ook uit de klassieke muziek en rock. In 2005 zorgde hij voor een van de mooiste concerten van het North Sea Jazz Festival.

Bezetting:
Avishai Cohen: bas
Sam Barsh: piano
Marc Guilliana: drums
www.avishaimusic.com
Wo 19 april, 21:00

Steven Bernstein: Diaspora Hollywood
Trompettist en arrangeur Steven Bernstein is een van de bekendste muzikanten uit de New Yorkse downtown jazzscene. Deze creatieve duizendpoot zat in de Lounge Lizards en is leider van de fabuleuze formatie Sex Mob, die jaarlijks hoog in de lijsten eindigt van het gezaghebbende jazzblad Downbeat. De ingetogen en sfeervolle cd Diaspora Hollywood is Bernsteins nieuwste bijdrage aan de Diaspora-serie van label Tzadik.

Bezetting:
Steven Bernstein: trompet, bugel
Clemens Salesny: sax, bas
D.J. Bonebrake: vibrafoon
David Piltch: bas
Danny Frankel: drums, bongo’s, percussie
Za 29 apr 21:00

Zie ook: www.lantaren-venster.nl

Gouvernestraat 133
3001 HG Rotterdam
Telefoon: 010-2772266

Advertentie (4)