Magen David Adom Nederland jubileert

De Nederlandse vriendenorganisatie van Magen David Adom, de Israëlische eerstehulporganisatie die medische zorg verleent bij natuurrampen, terroristische aanslagen en andere levensbedreigende situaties, bestaat 25 jaar en viert dit heugelijke feit op 22 mei met een feestelijk concert in het Concertgebouw Amsterdam.

Artiesten uit binnen en buitenland zullen het feest, dat in de kleine zaal van het Concertgebouw in Amsterdam zal worden georganiseerd, komen opluisteren:

Grote publiekstrekker bij het concert is de wereldberoemde Russische chazzan Baruch Finkelstein, cantor van de grote synagoge in St. Petersburg en zijn pianist Jevgeni Chazdan, artistiek directeur van o.a. het Centrum voor Joodse Muziek en ‘Klezfest’ te St. Petersburg.
Verder treden op de Israëlische Band “Or Le Israël” met klezmer, chassidische en neshoma liederen, het Larens Jazz Quintet, bestaande uit piano, saxofoon, trombone, bas en slagwerk, en het Israëlisch koor Shir Balev.

Er worden korte toespraken gehouden door Cees Brederveld, directeur Rode Kruis Nederland, Eilat Shinar, directeur bloedbank Tel Hashomer Israël en Ronny Naftaniel, voorzitter Magen David Adom Nederland

In de kwart eeuw van haar bestaan heeft Magen David Adom Nederland voor meer dan 10 miljoen euro steun gegeven aan uiteenlopende medische projecten in Israël.Ter gelegenheid van dit jubileum wil Magen David Adom Nederland de Israëlische moederorganisatie een eerstehulppost aanbieden in Netivot, een etnisch zeer gevarieerde gemeenschap in het zuiden van de Negev woestijn. De eerstehulppost heeft een waarde van ruim een half miljoen euro.

De zaal is open om 19.30 uur, het programma start om 20.00 uur en eindigt om 22.30 uur. Na afloop van het jubileum concert is er gelegenheid voor een (kosher) hapje en een drankje.
De entree bedraagt € 25,– per persoon, jongeren tot 25 jaar € 17,50.
Er is nog een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar.
Deze zijn te bestellen bij het CIDI, tel.: 070-364 68 62 of e-mail: cidi@cidi.nl.
Na bestelling kunnen de kaarten afgehaald worden bij het Concertgebouw te Amsterdam.