Nog één keer: Jom HaVoetbal 2006

Het waaide flink, het was allesbehalve warm en de zon scheen niet voortdurend, maar dat kon niet verhinderen dat de strijd om de Jewish World Cup ook dit jaar weer een groot aantal bezoekers trok. Het evenement haalde zelfs de krant!

In de Metro van 29 mei: een van de teams van Joods Zorgcircuit&joods.nl!


De folders en flyers woeien van de standjes, de blauwe ballonnen van het Joods Zorgcircuit en joods.nl kozen met grote regelmaat het luchtruim (en het ballonnenteam Roos en Joop deelden met gulle hand nieuwe uit!), en tijdens de wedstrijden liiepen de gemoederen liepen soms hoog op. De rij voor de kosjere broodjes leek, vanaf het moment dat de verkoop werd gestart, nauwelijks korter te worden (wat de patat in de AFC-kantine des te aantrekkelijker maakte), het NIW zette een promotieteam in om het nieuwe magazine aan de man te brengen, voor de niet-voetballertjes was er een springkasteel en een fantasierijk schminkteam, en natuurlijk waren rabbijn Vorst en zijn echtgenote zoals ieder jaar aanwezig voor een kort maar intens moment van bezinning.

Een van de damesteams die door joods.nl & Joods Zorgcircuit in de sportkleding waren gezet won zelfs een eerste prijs!
B’nai Brith had niet alleen gezorgd dat een Israëlisch team aan ‘onze’ JomHa kon meedoen, de organisatie deed goede zaken met de loterij. Young Hadassah, Borie Maarsen’s Zichron Menachem en het Joods Bijzonder Onderwijs hadden over aandacht voor hun activiteiten niet te klagen. Het was weer ouderwets gezellig, druk en een beetje chaotisch, maar dat hoort erbij!

En wat was er niet? Geen muziek, omdat Jom HaVoetbal dit jaar nog nèt in de Omertijd viel. Geen Israëlische cakes, zoals die vorig jaar bij het verlaten van het AFC-terrein werden verkocht, geen ernstige blessures: de EHBO-broeders van de ambulance hadden, na één echte interventie tijdens een van de eerste wedstrijden, weinig te doen.

Complimenten voor de organisatie die er opnieuw in geslaagd zijn om onze nationale Joodse sportdag tot een succes te maken. Wìj verheugen ons al op volgend jaar. Tot die tijd doen we het met een fotoverslag van JomHa 2006 (en binnenkort staan alle uitslagen op www.jomhavoetbal.nl).

Advertentie (4)

Wekelijkse Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief (of klik op het kruisje rechtsboven)