Boycot? Wees consequent!

Deze week kwam het bericht dat de grootste lerarenbond van Groot Brittannië, de NATFHE, een boycot nastreeft tegen ‘Israëlische academici die weigeren afstand te nemen van de Israëlische apartheidspolitiek’. Onlangs stemde ook de grootste vakbond van Canada, The Canadian Union of Public Employees Ontario, voor een boycot van Israël. De Canadees-Israëlische journaliste Karin Kloosterman spoort de organisaties aan consequent te zijn in hun boycots.

Degenen die de boycot steunen zouden moeten stoppen de volgende producten te gebruiken:

– Alle mobiele telefoons die technologie gebruiken ontwikkeld door Motorola Israël
– Computers die Intel’s Centrino chips gebruiken of Intel’s nieuwe processors: beiden zijn voornamelijk ontwikkeld op Israëlische afdelingen van het bedrijf
– AOL Instant Messenger: de tecnnologie hierachter is tien jaar geleden ontwikkeld door vier jonge Israëlis
– Waterkranen: vrijwel elke stad in Ontario distribueert water door kranen die ontwikkeld zijn door Israëlis
– Skype: VOIP, de technologie die Skype mogelijk maakt en ons in staat stelt gratis te bellen via internet, is voortgekomen uit Israël
– Verschillende medicijnen die levens redden en door Israëlische onderzoekers of bedrijven werden ontwikkeld: Copaxone en Rebif (tegen multiple sclerosis), Exelon (tegen Alzheimer), Doxil (tegen kanker)
– OHIP: camera-in-een-capsule technologie van Given Image, die een pijnlijke colonoscopie (darmonderzoek) overbodig maakt

Zoals u ziet, en zoals de ‘idealisten’ van het zogenaamde Links in vele westerse landen niet beseffen, heeft Israël iets meer bijgedragen aan de mensheid dan alleen die verdomde bezetting. Op de een of andere manier geloof ik dat de Joodse staat veel meer heeft bijgedragen, en nog steeds bijdraagt, aan de wereld dan die regimes die geen boycot hoeven te vrezen van de CUPE (de eerder genoemde Canadese vakbond, red.) of NATFHE of andere organisaties en individuen die beweren begaan te zijn met het Palestijnse volk. Tenzij, natuurlijk, je het Hamas regime en zelfmoordterrorisme als prijzenswaardige bijdragen ziet.

Waarschijnlijk hadden alle mensen die voor de boycot stemden geen idee van de Joodse staat en wisten ze niet dat de bezetting iets is waar de meeste Israëlis, die in een normalere wereld hun natuurlijke bondgenoten zouden zijn, graag zo snel mogelijk vanaf willen. Ondertussen zullen veel werknemers in de buurt van Ontario ophouden met bepaalde Israëlische producten te gebruiken, terwijl ze zich niet bewust zijn van de Israëlische oorsprong van zovele dingen die hun levens makkelijker en aangenamer blijven maken.

Misschien moet ik die mensen herinneren aan wat een leraar op mijn middelbare school ons leerde over het vinden van ‘de waarheid’, ongeacht de consequenties, tenzij ze allemaal zijn als de vegetariërs die niemand graag mag- zij die vlees smokkelen als niemand kijkt.

Bron: Dutchblog Israël