CIDI congres over toetreding Turkije

CIDI en de Turkse ARI Movement organiseren op 21 juni aanstaande in Den Haag een congres over de toetreding van Turkije tot de Europese Unie en de implicaties daarvan voor het Midden-Oosten.


De formele toetredingsonderhandelingen tussen Turkije en de Europese Unie zijn deze week begonnen. Als Turkije lid wordt van de EU zal dat naast de veelbesproken geografische consequenties ook gevolgen hebben voor de interstatelijke betrekkingen in het Midden-Oosten. Turkije en Israël onderhouden al op hoog niveau diplomatieke betrekkingen, zo is de Turkse president Sezer vorige week op bezoek geweest in Israël en de Palestijnse gebieden. Ook de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Livni bezocht Turkije zeer recent.

Twee buitenlandse gastsprekers zijn exclusief voor dit congres op uitnodiging van CIDI en ARI in Nederland. Hüseyin Bağci is professor Internationale Betrekkingen aan de Middle East Technical University in Ankara, Turkije. Barry Rubin is directeur van het Global Research in International Affairs Center (GLORIA) in Herzliya, Israël. Beide academici genieten grote internationale bekendheid door talloze publicaties en lezingen in binnen- en buitenland.

Bağci en Rubin zullen elk vanuit hun eigen visie een uitgebreide inleiding verzorgen op de toetreding van Turkije en de daaraan verbonden gevolgen. Vervolgens zullen de inleiders met elkaar, en met drie Nederlandse parlementariërs in discussie gaan: Jan Jacob van Dijk (Kamerlid CDA), Anton van Schijndel (Kamerlid VVD) en Frans Timmermans (Kamerlid PvdA).

Er is gelegenheid voor het stellen van vragen.

Locatie: Campus Den Haag, Lange Houtstraat 5-7, Den Haag

Aanvang: 09.30 uur, aanvang 09h30. Einde 12.45 uur

Aanmelden verplicht via cidi@cidi.nl of 070-3646862.

Den Haag, 13 juni 2006

Voor meer informatie over het exacte programma kunt u contact opnemen met Nathan Bouscher 06-23951524 of Priscilla Andoetoe: 06-46015050

Advertentie (4)