Geef een helpende hand aan het noorden van Israël!

De Israëlische vrijwilligersorganisatie Jad Ezra (Helpende Hand) is een actie gestart om voedselpakketten te gaan uitdelen aan mensen in het noorden van Israël die de schuilkelders niet kunnen verlaten vanwege de niet aflatende beschietingen door Hezbollah.

2 miljoen Israëliërs die in de noordelijke plaatsen van Israël wonen, van Metulla tot en met Haifa, worden al een week aangevallen door de terreur van de Hezbollah. Tienduizenden Israëliërs zitten in bunkers, beveiligde kamers en schuilkelders

De laatste paar dagen zijn meer dan 1000 katjoesja’s en andere korte- en langeafstandsraketten afgevuurd.

Dit heeft tot gevolg dat er al tientallen doden en honderden gewonden zijn gevallen. Volgens schattingen heeft de Hezbollah nog vijftienduizend raketten op Libanees grondgebied klaar liggen om het noorden van Israël aan te vallen.

Duizenden Israëliërs kunnen vanwege deze levensbedreigende situatie in de bunkers en schuilkelders niet verlaten. Ze kunnen geen boodschappen doen, niet gaan werken, of welke andere activiteit dan ook ondernemen. Niemand weet hoe lang deze, zo plotseling begonnen crisis nog zal duren.

Daarom heeft de grote liefdadigheidsorganisatie Jad Ezra (helpende hand), die zich o.a. bezig houdt met voedseldistributie aan armen, besloten tot de actie “Geef een helpende hand aan het noorden”.

Tijdens deze actie zal Jad Ezra voedselpaketten e.d. afgeven aan de mensen die in de noordelijke gebieden van Israël wonen en nu ernstig bedreigd worden.

“Dit is een tijd van oorlog waarbij wij alle vrienden van Israël oproepen te helpen” zegt Lea Farkash, voorzitster van de stichting Vrienden van Jad Ezra in Nederland.
“Nu moeten wij de handen ineen slaan en snel te werk gaan, en de hulp van het Nederlandse publiek inroepen om in de crisishulp voor de slachtoffers van de Islamitische terreur te voorzien.”

Giro 4676773 Stichting “Vrienden van Jad Ezra” Nederland te Nijkerk
(Alle giften zijn belastingaftrekbaar).

Voor meer informatie ga naar www.vriendenvanjad-ezra.nl
Vrijwilligers die bereid zijn te helpen ga naar: Pr@yadezra.org.il

Advertentie (4)